GrootLicht!  Voorjaarsrit 2023

Mede door de weersomstandigheden is in overleg met de organisatie besloten om de najaarsrit 2022 door te schuiven naar zondag 7 mei 2023.

Update 9 september 2022:
Najaarsrit aanmelden:
De datum 2 oktober nadert met rasse schreden, daarom nog wat aanvullende informatie over de rit door het mooie Oost-Groningen (Westerwolde).
We vertrekken om 10.00 uur vanaf hotel Het Boschhuis in Ter Apel en u bent welkom vanaf 9.00 uur en zult worden ontvangen met 2 koppen koffie met iets lekkers.
De tocht gaat door eeuwenoude bossen, langs oude Saksische boerderijen, door een ongekend mooi coulissenlandschap en langs middeleeuwse kerkjes.
Onderweg komen we meermalen het meanderende riviertje de Ruiten Aa tegen, die na het dorp Wedde samenvloeit met de Drentse Aa en dan de naam krijgt: Westerwoldse Aa. Rond Bellingwolde ontmoeten Westerwolde en het Oldambt elkaar en dat is te zien aan de prachtige kapitale “herenboerderijen”, die er de oorzaak van waren dat het communisme ooit welig kon tieren in het Oldambt. (Fré Meis).
We pauzeren in  de buurtschap “Smeerling”, een buurtschap die bestaat uit zeven originele eeuwenoude Saksische boerderijen. In één daarvan worden we onthaald op koffie met gebak, dat wordt geserveerd in echte Groninger koffiepotten.
In de vesting Bourtange, waar we bij wijze van hoge uitzondering met de motor naar binnen mogen, wordt ons een uitgebreide Groninger lunch voorgezet, waarna we via het Duitse Hümmling Gebied weer vertrekken naar ons uitgangspunt, hotel “Het Boschhuis” in Ter Apel. De totale lengte van de rit is ruim 100. km.
* Graag van te voren aanmelden bij: info@grootlicht.net
* De kosten bedragen € 27,50 per persoon en kunnen vooraf worden voldaan op rek. nr. NL03 INGB 0002 0975 91 t.n.v. H.B.Wijnholds. Graag vermelden “Najaarsrit 2022”.
Van harte welkom in Westerwolde.